Validering
Validering
Schemalagda utbildningar
-> Kurskalender
Arbetsmiljö
Lean - Introduktion
Mätteknik
Trycksatta Anordningar
Underhåll
Ånga & Energi
Webbaserade utbildningar
Arbetsmiljö
Datautbildningar
Ekonomi/Projekt/ Marknadsföring
Lean
Ledningssystem/Direktiv/ Föreskrifter
Livsmedelshygien
Logistik
Läkemedel GMP
Teknik/produktion/El
Underhållskurser
Skräddarsydda utbildningar
Företagsanpassade
Skolor
    Bildarkiv     Pressrelease arkiv    

Pressreleaser

Oktober 2009

Samarbete ger utbildningsbredd!

Genom det samarbete som Mainsys AB och FVB Sverige AB inledde under hösten så kan det mest kompletta utbildningsutbudet inom underhåll, el och energi som finns på marknaden presenteras. En ingång, men många möjliga utgångar! 

-Det är klart att det känns fantastiskt att kunna erbjuda ett så komplett kursutbud, säger Bernt Bergvall, VD på Mainsys. Vår kunskap om branschen är att utbildningsbehovet varierar kraftigt från person till person, och hittar man alla kurser på samma ställe så finns det många vinster att hämta, fortsätter han.

Mainsys AB har under 10 år byggt upp en stor erfarenhet kring utbildningar och utbildningsbehov med fokus på effektiva utbildningar. Grunden för alla utbildningar är e-learning, vilket gör att delar av utbildningen kan skötas på hemmaplan för att kursdeltagarna ska komma mer förberedda till föreläsningstillfället. Läs grunden på distans och nå förståelse i klassrum är målet hos Mainsys. I kurskatalogen finns över 80 olika utbildningar och kurser, med allt från certifieringsgrundande utbildningar till korta webbkurser.

FVB Sverige AB är den kompletta energikonsulten med närmare 40 års erfarenhet från energibranschen med uppdrag på både den nationella och internationella marknaden. Tillsammans med kunden hittar FVB de mest optimala lösningarna med kundens perspektiv som utgångspunkt.

-För oss på FVB är det naturligtvis logiskt att ta det där klivet till att utbilda. Kompetensen har vi samlat på oss under många år nu, förklarar Börje Johansson, på FVB.

Utbudet bland utbildningar på marknaden är stort och många företag kan uppleva svårigheter att hitta rätt i utbildningsdjungeln. Men genom att samla många utbildningar under samma tak så blir urvalsprocessen betydligt lättare, och flexibiliteten mycket större. Tillsammans med sin utbildningspartner kan företaget sätta samman helt skräddarsydda utbildningspaket inom de breda områdena el, energi och underhåll. Låter man exempelvis en pannskötare få viss elutbildning kan denne lättare utföra sina arbetsuppgifter. Och vid jour på panncentralen kan det spara mycket tid vid felsökning om tjänstgörande personal besitter grundläggande kunskaper inom ett bredare område.

-Välutbildad personal gör arbetsplatserna mycket effektivare, menar Börje Johansson. Och genom samarbetet med Mainsys kan vi till exempel erbjuda utbildningar inom det högaktuella området Energieffektiviseringar. För genom att utbilda personal inom energiområdet så ökar förståelsen för hur energi bör produceras samtidigt som energiförlusterna kan minimeras. En klokare produktion och effektivare användning av energi ger mindre påverkan på miljön, förklarar Börje Johansson.

Kontaktpersoner:
Bernt Bergvall, VD, Mainsys AB, 070-880 32 06,
Börje Johansson, Regionschef, FVB Sverige AB, 070-306 61 61 

Ett växande företag!

Tillsammans med systerföretaget Elutbilda i Norden AB växer Mainsys så att det knakar. På mindre än tre år har personalstyrkan dubblerats och om ytterligare tre år är vi lika många till.

 

Adress: Underhållets Hus, Varvsgatan 10, 871 45 Härnösand    ·    Telefon: 0771-67 91 91    ·       ·    E-post: kundservice@mainsys.se    ·    Orgnr: 556575-0220    ·    Sitemap